Πλύσιμο & Καθάρισμα Μαντεμένιων Μαγειρικών Σκευών Lodge
Πως επαναφέρουμε ένα σκεύος Lodge
ΜΥΘΟΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΜΑΝΤΕΜΙ
Μύθος Νο.1: Δεν κάνει να χρησιμοποιούμε σαπούνι.
Το seasoning που διαθέτουν τα μαντεμένια σκεύη μαγειρικής είναι αρκετά ανθεκτικό στο νερό, το σαπούνι και το τρίψιμο με τη βούρτσα καθαρισμού.
Μύθος Νο.2: Η επιφάνεια του τηγανιού είναι «τραχιά»
Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό καθώς η αίσθηση «υφής» στο τελείωμα του μαντεμένιου τηγανιού είναι αποτέλεσμα της εξειδικευμένης διαδικασίας κατασκευής του. Επίσης, λόγω αυτής της κατασκευής, το seasoning στην επιφάνεια του τηγανιού έχει τη δυνατότητα να γίνεται όλο και καλύτερο μετά από κάθε μαγείρεμα.
Μύθος Νο. 3: Το τηγάνι μας σκούριασε. Τώρα έχει πλέον καταστραφεί.
Λάθος! Παρόλο που η σκουριά ενδέχεται να εμφανιστεί μετά από απροσεξία στη χρήση ενός μαντεμένιου μαγειρικού σκεύους, αυτό είναι κάτι που δεν θα έπρεπε να σας ανησυχεί καθόλου. Η σκουριά μπορεί να αφαιρεθεί πολύ εύκολα από κάθε μαντεμένιο σκεύος, και έχουμε μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε μακρυά τη σκουριά μια για πάντα από τα μαγειρικά σκεύη σας, όπως το εκ νέου seasoning. Για να αποφύγετε την εμφάνιση σκουριάς στο μέλλον, φροντίστε να σκουπίζετε καλά το σκεύος σας μετά από κάθε χρήση. Το καλό σκούπισμα απομακρύνει τις σταγόνες νερού και την υγρασία που επικάθεται επάνω στο μαντέμι σχηματίζοντας τη σκουριά.
Μύθος Νο.4: Δεν κάνει να χρησιμοποιούμε Μεταλλικά εργαλεία μαγειρέματος γιατί μπορούν να «ξύσουν» το μαντέμι.
Το μαντέμι είναι το πιο γερό και ανθεκτικό μέταλλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική σας. Αυτό σημαίνει πως οποιοδήποτε εργαλείο μαγειρικής και αν χρησιμοποιήσετε (μεταλλικό, σιλικόνης, ξύλινο ή πλαστικό), δεν θα μπορέσει να βλάψει το σκεύος σας.
Μύθος Νο.5: Δεν είναι ασφαλές να χρησιμοποιούμε τα μαντεμένια σκεύη επάνω σε κεραμικές εστίες.
Τα μαντεμένια μαγειρικά σκεύη είναι ασφαλή και κατάλληλα για χρήση σε μια σειρά από εστίες μαγειρέματος, συμπεριλαμβανομένου και των κεραμικών εστιών. Απλά χειριστείτε τα μαντεμένια σκεύη με προσοχή όσο είναι επάνω στην εστία, χωρίς να γλιστράτε/σέρνετε το σκεύος επάνω στην γυάλινη επιφάνεια, και αφαιρώντας το από την εστία μετά το πέρας του μαγειρέματος.
Μύθος Νο. 6: Δεν κάνει σε καμία περίπτωση να μαγειρεύουμε όξινα ή αλκαλικά φαγητά σε σκεύη κατασκευασμένα από μαντέμι.
Μπορείτε να μαγειρεύετε άφοβα τα φαγητά με όξινο ή αλαλικό χαρακτήρα στα μαντεμένια σκεύη σας, αρκεί το μαγείρεμα να γίνεται σε μικρότερες ποσότητες. Όταν μαγειρεύετε μεγάλες ποσότητες όξινου ή αλκαλικού φαγητού, για ένα παρατεταμένο χρονικό διάστημα, είναι πιθανόν να αλλοιωθεί πιο γρήγορα το χαρακτηριστικό seasoning του μαντεμένιου σκεύους, με αποτέλεμσα να χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία του seasoning.
Μύθος Νο.7: Τα μαντεμένια σκεύη μαγειρικής δεν σπάνε!
Το μαντέμι είναι ένα απίστευτα ανθεκτικό μέταλλο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είναι και κυριολεκτικά άθραυστο. Να θυμάστε ότι το μαντέμι δεν παρουσιάζει ελαστικότητα και συνεπώς μπορεί να σπάσει πριν λυγίσει. Χειριστείτε με προσοχή τα μαντεμένια σκεύη μαγειρικής, ακριβώς όπως θα κάνατε και με τα υπόλοιπα σκεύη σας.
Ανακαλύψτε όλη τη συλλογή των μαντεμένιων μαγειρικών σκευών της Lodge πατώντας εδώ!